U našoj školi odrzana pokazna vjezba u slučaju pozara

Organizacija World Vision u sedam općina u  Bosni i Hercegovini provodi pokazne vjezbe u slučaju pozara. Vjezba edukativnog karaktera danas je ...

Pročitaj

Obiljezen Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja

Naša škola je u srijedu obiljezila Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja. Vijeće učenika je u skladu sa tim organizovalo ...

Pročitaj

Svečano obiljezen 1. mart - Dan nezavisnosti BiH

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine naši osnovci jučer su pripremili priredbu u našoj školi kojom su na jedinstven način ...

Pročitaj

Nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak,29.01.2018. godine

Nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 29.01.2018. godine prva smjena počinje u 7:30 a druga u 13 sati. Raspored ostaje isti kao i ...

Pročitaj

Prev Next

Organizacija World Vision u sedam općina u  Bosni i Hercegovini provodi pokazne vjezbe u slučaju pozara. Vjezba edukativnog karaktera danas je provedena i u našoj školi gdje su naši učenici i nastavnici pokazali zavidno znanje i vještinu. Odrzana je simulacija spašavanja i evakuacije ugrozenih lica, uz istovremenu akciju lokalizovanja i gašenja pozara.

Prema riječima našeg direktora Muje Salihovića vjezba je  protekla u najboljem redu. U vjezbi je učestvovalo oko 300 učenika i 20 nastavnika. Također direktor Salihović je naglasio da je jako vazno edukovati učenike i nastavnike šta uraditi u slučaju pozara, kako reagovati ako ima povrijeđenih. 

Pomoć u realizaciji vjezbe pruzili su i Profesionalna vatrogasna jedinica Kalesija, Crveni kriz općine Kalesija, kao i Dom zdravlja Sapna, Općinska organizacija civilne zaštite,Policijska stanica i crveni kriz Sapna.

Sve je bilo i medijski propraćeno od Radio televizije Glas Drine i Neon TV Kalesija.

Video izvještaj će biti postavljen uskoro na našoj web i Facebook stranici

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine naši osnovci jučer su pripremili priredbu u našoj školi kojom su na jedinstven način podsjetili na najznačajniji datum u modernoj historiji Bosne i Hercegovine.

Bilo je recitacija, sevdalinki posvećenoj našoj jedinoj BiH, ali i drugih toplih riječi koje veličaju našu domovinu.

Ugodno druzenje uz pjesmu, recitaciju i glumu u holu naše škole propratili su roditelji naših đaka.

SVIM ONIMA KOJI BOSNU I HERCEGOVINU OSJEĆAJU KAO SVOJU DOMOVINU ČESTITAMO

1. mart, Dan nezavisnoti Bosne i Hercegovine

Naša škola je u srijedu obiljezila Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja. Vijeće učenika je u skladu sa tim organizovalo obiljezavanje ovoga dana kako bi skrenulo paznju na problem nasilja u školama i načine prevencije istog. Od niza aktivnosti koje su sprovedene izdvajamo prezentacije za učenike koje je pripremio nastavnik Nusret Nuhanović, kao i niz radionica za učenike i roditelje.

Takođe podjeljen je i promotivni materijal učenicima, nastavnicima, roditeljima i drugim građanima. Bili smo fokusirani i na cyber nasilje-nasilje putem interneta.

Istaknuto je da će se aktivnosti na ovu temu nastaviti i u budućnosti kroz razne projekte, a cilj i plan je da se s navedenim problemima upozna i šira zajednica.

Osim vijeća učenika ovim aktivnostima je rukovodio i pedagog škole Amir Hodzić.

Nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 29.01.2018. godine prva smjena počinje u 7:30 a druga u 13 sati. Raspored ostaje isti kao i u prvom polugodištu.

Svim učenicima i nastavnicima zelimo uspješno drugo polugodište !!!